Apple Crumble με μπισκότα McVitie’s Digestives Original
Μια συνταγή της Ευγενίας Τρούσα (@letstreatourselves.gr)
Υλικά
Για το crumble
120γρ Mc Vitie’s digestives Original
130γρ αλεύρι γ.ο.χ.
50γρ φιλέ αμυγδάλου
35γρ ανοιχτή καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
90γρ βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
3 με 4 μήλα
70γρ κράνμπερις
70γρ ανοιχτή καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
Γέμιση
Μπισκότα McVitie’s Thins Milk chocolate
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ξεκινήστε με το crumble.
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το φιλέ αμυγδάλου, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε.
Σπάστε τα μπισκότα σε κομμάτια, χωρίς να θρυμματιστούν εντελώς, και προσθέστε τα στο μπολ.
Τέλος προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το λιωμένο βούτυρο με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στο μεταξύ, μουλιάστε για λίγα λεπτά τα κράνμπερις σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα στραγγίστε τα καλά.
Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
Προσθέστε τα κράνμπερις, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε πολύ καλά.
Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάστε το μείγμα με τα μήλα. Απλώστε καλά τα μήλα έτσι ώστε να καλύψουν όλη τη βάση του σκεύους.
Συνεχίστε απλώνοντας το crumble φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια των μήλων.
Ψήστε για 20 με 25 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια και στη συνέχεια σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 25 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν τα μήλα και να βγάλουν τους χυμούς τους.
Αν στο τέλος η επιφάνεια δεν έχει ροδίσει αρκετά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για λίγα λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε το crumble σκέτο ή μαζί με σαντιγί.
Καλή απόλαυση!