Τσίζκεϊκ (cheesecake) τιραμισού

Τσίζκεϊκ (cheesecake) τιραμισού
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα McVitie’s Digestive Original
80 γρ. βούτυρο
3 φλυτζάνια καφέ

Για την κρέμα:
5 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
500 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. μπισκότα savoiardi
3 φλυτζάνια καφέ
κακάο σε σκόνη

 
1. Τρίψτε τα μπισκότα McVitie’s Digestive Original με ένα μίξερ χειρός, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τον καφέ, και αναμείξτε καλά. Πάρτε μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 22 εκ., καλύψτε την με χαρτί φούρνου (και τα πλευρικά τοιχώματα), και ρίξτε μέσα το μείγμα, πιέζοντάς το με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού. Τοποθετήστε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει, για 30 λεπτά (ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά).
2. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο διαφορετικά μπολ. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και, μόλις σχηματιστεί ένα φουσκωμένο και αφρώδες μείγμα, προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσει, στύψτε την και λιώστε την για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων με μια κουταλιά νερό. Μόλις κρυώσει, προσθέστε την στο μείγμα μασκαρπόνε και αυγού, και ανακατέψτε πολύ καλά. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφρός και μετά προσθέστε το στην κρέμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
3. Πάρτε τη βάση από το ψυγείο και ρίξτε πάνω από τη μισή κρέμα μασκαρπόνε. Μουσκέψτε τα μπισκότα savoiardi στον καφέ και τακτοποιήστε τα ακτινωτά πάνω στην κρέμα. Καλύψτε τα μπισκότα savoiardi με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε. Ξαναβάλτε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, για να σκληρύνει.
4. Όταν κρυώσει, πασπαλίστε την επιφάνεια του τσίζκεϊκ με το πικρό κακάο σε σκόνη.