Μίνι Τσίζκεϊκ (cheesecake) με φράουλες σε γυάλινο βαζάκιι

Μίνι Τσίζκεϊκ (cheesecake) με φράουλες σε γυάλινο βαζάκι
Για τη βάση:
100 γρ. μπισκότα McVitie’s Digestive Integrale
65 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:
250 γρ. λευκό φυσικό γιαούρτι
7 γρ. φύλλα ζελατίνης
150 γρ. φράουλες
70 γρ. ρευστή φρέσκια κρέμα γάλακτος
½ λοβός βανίλιας
35 γρ. γάλα πλήρες
30 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη:
100 γρ. φράουλες
χυμός μισού λεμονιού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. άμυλο καλαμποκιού (maizena)

Για διακόσμηση:
μέντα, μύρτιλλα, σμέουρα, όσο χρειάζεται

 
1. Ψιλοτρίψτε τα μπισκότα McVitie’s Digestive Integrale, προσθέστε τα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε τα μπισκότα στα γυάλινα βαζάκια και δημιουργήστε ένα πολύ συμπαγές στρώμα στο κάτω μέρος, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Κλείστε τα βαζάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Ρίξτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και αφήστε να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μετά προσθέστε την ζελατίνη που έχετε στύψει καλά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το να κρυώσει και, στο μεταξύ, βγάλτε τους σπόρους του λοβού βανίλιας. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τους σπόρους βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή κρέμα (η κρέμα δεν πρέπει να χτυπηθεί μέχρι να γίνει αφρός). Σε ένα μπολ, ρίξτε το λευκό γιαούρτι και προσθέστε το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τη μισοχτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε απαλά.
1. Βγάλτε τα βαζάκια από το ψυγείο. Κόψτε τις φράουλες σε φέτες πάχους περίπου 5 χιλ. και τακτοποιήστε τις μέσα στα βαζάκια σε κατακόρυφη θέση, πιέζοντάς τις απαλά προς το γυαλί (έτσι η κρέμα που θα προστεθεί αργότερα δεν θα τις καλύψει και θα φαίνονται έξω από το γυαλί). Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα στα βαζάκια και, μόλις τελειώσετε, κλείστε τα βάζα και τα αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
5. Προετοιμάστε την κουλίς: κόψτε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, ρίξτε τις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με το άμυλο καλαμποκιού, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις οι φράουλες είναι έτοιμες, περάστε τις από ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, ρίξτε την κουλίς στα βαζάκια και διακοσμήστε με φρούτα του δάσους, μία φράουλα κομμένη σε φέτες σαν βεντάλια και μερικά φύλλα μέντας. Τα βαζάκια σε αυτό το σημείο μπορούν να καταναλωθούν αμέσως ή να τα αφήσετε στο ψυγείο για να τα καταναλώσετε αργότερα.