Τσίζκεϊκ (cheesecake) Νέας Υόρκης

Τσίζκεϊκ (cheesecake) Νέας Υόρκης
Για τη βάση:
240 γρ. μπισκότα McVitie’s Digestive Original
110 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
25 γρ. άμυλο καλαμποκιού (maizena)
χυμός μισού λεμονιού
100 γρ. ρευστή φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
½ λοβός βανίλιας
65 γρ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγού

Για την επικάλυψη:
100 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος
½ λοβός βανίλιας
φρούτα του δάσους, κατά βούληση
μέντα, κατά βούληση

 
1. Ετοιμάστε μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ., στην οποία έχετε στρώσει χαρτί φούρνου. Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Χτυπήστε τα μπισκότα McVitie’s Digestive Original στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε το βούτυρο με τα μπισκότα σε ένα μπολ και αναμείξτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και κάντε τη βάση και τα άκρα συμπαγή, πιέζοντας καλά με την πίσω πλευρά του. Αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή στον καταψύκτη για 15 λεπτά).
2. Σε ένα μπολ, ρίξτε ένα αυγό, έναν κρόκο και τη ζάχαρη, και χτυπήστε το μείγμα με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει κρεμώδες. Βγάλτε τους σπόρους μισού λοβού βανίλιας (αφήνοντας τους άλλους στην άκρη) και προσθέστε τους στην κρέμα, προσθέτοντας το τυρί κρέμας σιγά-σιγά και συνεχίζοντας την ανάμειξη με το χτυπητήρι. Αφού ενσωματώσετε και το τυρί, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το άμυλο καλαμποκιού. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά την παραγόμενη κρέμα. Πάρτε τη βάση από το ψυγείο και ρίξτε την κρέμα μέσα. Ψήστε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 160 °C για 60 λεπτά και μετά συνεχίστε το ψήσιμο στους 170 °C για άλλα 20 λεπτά. Στο τέλος του ψησίματος, αφήστε το cheesecake να κρυώσει μέσα στον φούρνο με την πόρτα ανοιχτή.
3. Μέχρι να κρυώσει το τσίζκεϊκ, προετοιμάστε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ, ενώστε την ξινή κρέμα γάλακτος με τους σπόρους του μισού λοβού βανίλιας που είχατε αφήσει στην άκρη και ανακατέψτε με μία σπάτουλα. Ρίξτε την επικάλυψη πάνω στο τσίζκεϊκ αλείφοντάς την ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, βάλτε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο και αφήστε το για 2 ώρες.
4. Μετά από αυτόν τον χρόνο αναμονής, πάρτε το τσίζκεϊκ και διακοσμήστε το με φρούτα του δάσους και, τέλος, με φύλλα μέντας.