Τσίζκεϊκ (cheesecake) με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Τσίζκεϊκ (cheesecake) με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης
Για τη βάση:
180 γρ. μπισκότα McVitie’s Digestive Integrale
100 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
10 γρ. ψαρόκολλα
1 λεμόνι (προαιρετικά)
1 λοβός βανίλιας

Για την επικάλυψη:
125 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
150 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
2 κ.γ. χυμού λεμονιού

 
1. Τρίψτε τα μπισκότα McVitie’s Digestive Original σε ένα μπολ και προσθέστε το λειωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Ετοιμάστε μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ., στην οποία έχετε στρώσει χαρτί φούρνου (και στο πλευρικό τοίχωμα) και απλώστε το μείγμα μέσα, πιέζοντας καλά με την πίσω πλευρά του κουταλιού. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή στον καταψύκτη για 15 λεπτά).
2. Με το μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμας, με 50 γρ. ζάχαρη άχνη και τους σπόρους του λοβού βανίλιας, έως ότου το μείγμα γίνει μαλακό και ομοιογενές. Σε ένα μπολ, ρίξτε την ψαρόκολλα, προσθέστε κρύο νερό και αφήστε το να μαλακώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ζεσταίνετε 50 ml κρέμας, προσθέστε την καλά στυμμένη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί κρέμα. Ξεχωριστά, χτυπήστε 150 ml κρέμας, μαζί με τα υπόλοιπα 70 γρ. ζάχαρη άχνη. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέστε απαλά το τυρί κρέμας. Ρίξτε την κρέμα που δημιουργήσατε πάνω στη βάση, αλείψτε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και βάλτε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες.
3. Ζεσταίνετε 125 γρ. κρέμα γάλακτος και ρίξτε την σε ένα μπολ όπου θα προσθέσετε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή κρέμα και απλώστε ένα στρώμα κρέμας πάνω στο κέικ. Βάλτε ξανά το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 4 ή 5 ώρες.
4. Λιώστε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τα φιστίκια και καραμελώστε το μείγμα. Απλώστε την καραμέλα που δημιουργήσατε σε ένα στρώμα χαρτί φούρνου και, με τη βοήθεια ενός άλλου φύλλου χαρτιού απλωμένο πάνω από το μείγμα, ισιώστε την με έναν πλάστη. Μόλις κρυώσει η καραμέλα, σπάστε την στο επιθυμητό μέγεθος (π.χ., ψιλοκομμένη σε μικρά κομμάτια) και διακοσμήστε το τσίζκεϊκ όπως προτιμάτε.