Κλασικό Τσίζκεϊκ (cheesecake)

Κλασικό Τσίζκεϊκ (cheesecake)
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα McVitie’s Digestive Original
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
150 γρ. ζάχαρη
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
χυμός μισού λεμονιού
1 φακελάκι βανιλίνη

Για την επικάλυψη:
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 φακελάκι βανιλίνη
ζάχαρη άχνη
φράουλες ή φρούτα του δάσους

 
1. Τρίψτε τα μπισκότα McVitie’s Digestive Original σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ., δημιουργώντας ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους. Αφήστε την φόρμα για κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
2. Στο μεταξύ, βυθίστε 10 γρ. ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε 50 γρ. κρέμας γάλακτος και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Στύψτε τη ζελατίνη και ενώστε την με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Μετά, αφήστε την να κρυώσει. Χτυπήστε χωριστά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά προσθέστε το τυρί κρέμας. Προσθέστε το μείγμα της κρέμας και της ζελατίνης, που στο μεταξύ θα έχει κρυώσει, και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να επιτύχετε μια παχιά κρέμα και ρίξτε την κρέμα πάνω στη βάση, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα.
3. Για την επικάλυψη, βυθίστε 10 γρ. ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, στύψτε την και ενώστε την με τις φράουλες (ή τα φρούτα του δάσους) και στη ζάχαρη άχνη. Ρίξτε το μείγμα ζελατίνης σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε έως ότου όλα τα υλικά αναμειχθούν ομοιογενώς. Βγάλτε το από τη φωτιά πριν βράσει και αφήστε να κρυώσει.
4. Ρίξτε την επικάλυψη πάνω στη βάση και αλείψτε την ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, βάλτε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 5 ώρες.