Μπάρα γιαουρτιού με φρούτα του δάσους

Μπάρα γιαουρτιού με φρούτα του δάσους
Για τη βάση:
50 γρ. μπισκότα McVitie’s Avena Choc Chip
500 γρ. ελληνικό γιαούρτι
15 γρ. ανθόμελο
300 γρ. ρευστή φρέσκια κρέμα γάλακτος
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
30 γρ. ζάχαρη άχνη
½ λοβός βανίλιας

Για την κρέμα:
90 γρ. μύρτιλλα
20 γρ. ζάχαρη άχνη
55 γρ. φράουλες
10 γρ. νερό
90 γρ. σμέουρα

Για διακόσμηση:
σμέουρα, μέντα, μύρτιλλα και φράουλες, όσο χρειάζεται

 
1. Σε ένα μπολ, αφήστε λίγα μύρτιλλα και σμέουρα, για να τα χρησιμοποιήσετε στην τελική διακόσμηση. Κόψτε τις φράουλες σε κομμάτια και βάλτε τις σε ένα κατσαρολάκι, με τα υπόλοιπα μύρτιλλα και τα σμέουρα, ζάχαρη και νερό. Αφήστε να βράσει για περίπου 6 λεπτά, έως ότου πήξει η κουλίς.
2. Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά και στο μεταξύ ζεσταίνετε 50 γρ. κρέμας γάλακτος, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σβήστε τη φωτιά και περιμένετε 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε την ζελατίνη που έχετε στύψει καλά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει εντελώς και μετά αφήστε την να κρυώσει.
3. Σε ένα μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, προσθέστε τους σπόρους του λοβού βανίλιας και το μέλι, και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.
4. Χτυπήστε τα άλλα 250 γραμμάρια φρέσκιας κρέμας γάλακτος, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέστε τα στο μείγμα γιαουρτιού λίγο-λίγο, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Μόλις ετοιμαστεί, ρίξτε το μισό μείγμα σε ένα ταψί 20×11,5 εκ, που είχατε προηγουμένως καλύψει με μεμβράνη κουζίνας και προσθέστε μερική από την κουλίς, ρίχνοντάς την στο κέντρο, αφήνοντας χώρο περίπου 1,5 εκ. από τις άκρες. Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώστε την επιφάνεια.
5. Θρυμματίστε χοντροκομμένα τα μπισκότα McVitie’s Avena Choc Chip και καλύψτε τη βάση της μπάρας, τοποθετώντας τα πάνω στην κρέμα. Πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας, για να τα κολλήσουν καλά και βάλτε το στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 ώρες, για να σκληρύνει. Βάλτε ένα πιάτο σερβιρίσματος πάνω στην μπάρα και αναποδογυρίστε το. Μόλις κρυώσει, η μπάρα θα είναι συμπαγής και θα αποκολληθεί εύκολα από τη φόρμα. Στη συνέχεια, διακοσμήστε με την κουλίς που φτιάξατε προηγουμένως, τα μύρτιλλα, τα σμέουρα και τα φύλλα μέντας.