Gingerbread cheesecake με μπισκότα McVitie’s
Μια συνταγή της Ευγενίας Τρούσα (@letstreatourselves.gr)
Υλικά
Βάση
300γρ μπισκότα McVitie’s Digestives Original
125γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα
750γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
80γρ άχνη ζάχαρη
2 κ/γ τζίντζερ σκόνη
1 κ/γ κανέλα
½ κ/γ μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρύφαλλο
2 κ/σ μελάσα
300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
Γέμιση
Μπισκότα McVitie’s Thins Milk chocolate
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε και θρυμματίστε τα McVitie’s Digestives Original και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μπισκότο να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Αδειάστε τα μπισκότα στη φόρμα 20εκ. με αποσπώμενο πάτο και με μία σπάτουλα απλώστε τα ομοιόμορφα και πιέστε τα πολύ καλά στη βάση της φόρμας για να αποκτήσουν ένα σώμα. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεί η μπισκοτένια βάση (για να ξεφορμάρετε καλύτερα το cheesecake καλύψτε περιμετρικά το τσέρκι με χαρτί αντικολλητικό). Σε ένα μπολ ανακατεύεις με μία σπάτουλα το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη μελάσα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μία ανάλαφρη σαντιγί, όχι όμως πολύ σφιχτή. Αδειάζετε τη σαντιγί στο μπολ με την κρέμα τυριού και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μία ανάλαφρη βελούδινη κρέμα. Αδειάζετε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και την απλώνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην επιφάνεια τα μπισκότα McVitie’s Thins Milk Chocolate και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Απλώνετε καλά την κρέμα. Παγώνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 με 7 ώρες ή όλο το βράδυ. Πριν το σερβίρετε το στολίζετε με τριμμένο μπισκότο, μπισκότα McVitie’s Thins Milk Chocolate & χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες φιγούρες. Καλή απόλαυση!